Julbord på skokloster hotell & restaurang!

Skokloster dukar upp ett julbord med flera sorters sillar och ett väl utförligt fiskbord för dig som älskar lax! På köttsidan har vi inriktning på viltkött och mycket rökt. För tiden vi lever i har vi nu även tagit fram ett bord för dig som vill testa vegetariskt och vegansk matlagning och naturligtvis går även detta i jultema. Som avslutning står det fina dessertbordet och väntar dig. Varmt välkommen!

Julkakor

Varför firar vi jul i Sverige

Det finns många teorier varför man firar jul och många försöker i dag tona ner det kristna budskapet som i nära 2000 år varit huvudorsaken till julfirandet. I vissa länder i Europa har man i sin iver att sudda ut de kristna rötterna till exempel tagit bort ordet "Christmas", Kristus mässa, i offentlig kommunikation och använder religiöst neutrala ord.

I Sverige har det kanske inte behövts för att dölja det kristna budskapet; tron på en Gud som valde att bli människa för att rädda det viktigaste i sin skapelse, människan, eftersom det ord vi använder i Sverige - jul - inte har ett kristet ursprung.

BOKA
hotell

Priser

Vuxen                                    425 kr/person

Pensionär +65                      375 kr/person

Ungdom 8år till 12år           375 kr/person

Barn 3år till 7år                       95 kr/barn

Barn 0år till 3 år                         GRATIS 

Hotell dubbelrum eller enkelrum    

740 kr/rum och natt